Vijgen?

Ik ben er zot van! In confituur, in cake, op taartjes en… op pizza!

We kregen gisteren een mandje vijgen kado van de oma

en ik verwerkte er vandaag al enkele in deze overheerlijke mini-pizza’s die we als lunch aten.

Makkelijk én lekker!

 

 

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

8 mini-pizzabodems (ik kocht die van Herta), 8 eetlepels tomatenblokjes (uit blik), 4 rijpe vijgen, 4 grote witte champignons, 100 gr gorgonzola, pizzakruiden, balsamico azijn

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 220 graden.

Leg de mini-pizza’s op een ovenplaat (ze kunnen gewoon op de scheidingspapiertjes die er tussen zitten, blijven liggen).

Smeer de pizzabodems in met wat tomatenblokjes.

Snij de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 partjes. Leg er twee op elke pizza.

Snij de champignons in schijfjes en verdeel ze over de pizza’s.

Snij de smeuïge gorgonzola in stukjes en verdeel over de pizza.

Strooi er ruim pizzakruiden over en dan een 10 à 15 minuutjes bakken in de oven.

Sprenkel er nog wat balsamico over en smullen maar!

 

 

 

Ook lekker wanneer je er na het bakken wat parmaham oplegt, maar wij hielden het veggie vandaag.

Ik serveerde er wel nog een simpel groen slaatje bij.

Moh echt zó lekker en ideaal als snelle lunch!