Niks leuker dan met je kids aan de slag te gaan in de keuken rond het thema Halloween, toch?

Deze mummieworstjes maken we al jàren hier thuis.

Grappig wel dat deze keer ze op de één of andere manier bleken te lijken op Beaker,

één van de figuren uit The Muppet Show (waar ik vroeger grote fan van was!)…

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg, 10 knackworstjes (ik nam de iets grotere), 1 eitje, ketchup voor er bij (of course)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden. (warme lucht)

Rol het bladerdeeg uit en snij er met een pizzasnijder dunne reepjes uit.

Giet het water van de worstjes af en laat even uitlekken.

Rol telkens één dunne strook bladerdeeg rond het worstje (laat bovenaan een opening voor de oogjes)

en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Kluts een eitje en smeer het ei met een borsteltje er over.

Bak voor ongeveer een kwartiertje.

Voor de oogjes heb je verschillende mogelijkheden.

Ik gebruikte deze keer mini-meringues die ik gewoon in de supermarkt (in de bakafdeling) kocht.

Je kan ook oogjes kopen (meestal van suiker) of je maakt ze zelf met vb. een toefje mosterd of met roomkaas waar je een klein stukje zwarte olijf oplegt.

Vééééél plezier ermee!

En… happy Halloween.