Het gaat heerlijk nazomeren deze week.

Dus ja, genoeg reden dus om ook op tafel de zomer nog even goed vast te houden met deze super eenvoudige, maar héérlijke perzikentaart!

Bakken maar dus!

Wat heb je nodig?

Voor het deeg: 150 gr bloem, 60 gr zachte boter, 25 ml melk (of water), 1 eetlepel suiker, snuifje zout

Voor de vulling: 50 gr boter, 1 eidooier, sap van een halve citroen, 2 eetlepels amandelpoeder, 1 eetlepel gemalen hazelnoot, 1 eetlepel suiker, 4-tal perziken

Afwerking: twee eetlepels honing

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden (warme lucht)

Maak het deeg door de boter in blokjes te snijden en de bloem, de suiker en het zout met je vingers goed dooreen te mengen en te kneden.

Voeg langzaam de melk toe tot je een mooi deeg krijgt.

Wikkel het deeg in folie en laat 30 minuutjes rusten in de koeling.

Rol het nadien dun uit op een bebloemd oppervlak en leg het voorzichtig in een licht ingevette taartvorm.

Prik met een vork een paar keer in het deeg.

Maak de vulling door alle ingrediënten daarvoor goed te mengen (ik doe dat gewoon met een vork).

Smeer de vulling nadien uit over de bodem van je taart.

Snij de perziken in partjes en schik netjes op de vulling.

Sprenkel er de honing over en bak voor ongeveer een half uur.

Deze perzikentaart is écht zo lekker.

Geniet van de nazomer!

Smakelijk.

X