Als weekvegetariërs zijn we altijd op zoek naar leuke, nieuwe receptjes en nieuwe producten.
Garden Gourmet stelde me voor om een paar van hun producten uit te testen en als eerste koos ik voor de veggie nuggets (op basis van soja en tarwe-eitwitten), want ah ja, dat is scoren bij de kids, hé!
(en niet alleen daarbij, dat kan ik al wel zeggen)
Ik maakte een frisse, kleurige salade en die bleek de perfecte gezel van de nuggets te zijn.
Probeer maar eens!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de salade: twee zakjes granen mix (mengeling van tarwe, soja, koraal linzen en rode quinoa), een halve komkommer, 10 kerstomaatjes, 1 rode ui, 1 avocado, 1 theelepel citroensap, 2 lenteuitjes, handjevol rucola ,waterkers en rodebietenscheutjes, 3 eetlepels granaatappelpitjes, 1 eetlepel olijfolie, sweet chilipoeder, peper en zout
Voor de dressing: 4 eetlepels yoghurt, paar takjes bieslook, handjevol koriander, paar blaadjes verse munt, sap van een halve limoen, peper en zout
Voor erbij: 12 diepgevroren veggie nuggets
Hoe ga je te werk?
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de granenmix gaar in een tiental minuutjes.
Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
Verwarm de oven tot 200 graden.
Leg een bakpapier op de ovenplaat en bak de diepgevroren nuggets in 9 minuutjes goudbruin en krokant. (draai halverwege)
Snij de tomaatjes in partjes, de komkommer in kleine stukjes, de lenteui in ringetjes en de rode ui in dunne schijfjes.
Snij de avocado in de helft en verwijder de pit.
Snij in partjes en lepel uit de schil. Doe er het citroensap en de sweet chili over.
Meng alle groentjes en de avocado voorzichtig door de granenmix en voeg de rucola en de waterkers toe.
Kruid goed met peper en zout en voeg nog een eetlepel olijfolie toe.
Maak de dressing door eerst de kruiden fijn te malen in de keukenmachine. Meng de kruiden dan onder de yoghurt en het limoensap en kruid goed af met peper en zout.
Haal de nuggets uit de oven en schik ze op de salade.
Smakelijk!