Ik hou van de herfst en ik hou van appeltaart.
Die twee breng ik nu samen in deze werkelijk overheerlijke appel en peren yoghurtcake.
Helemaal niet moeilijk te maken en perfect om na een lange herfstwandeling van te genieten bij een kopje koffie.
Wat heb je nodig?
4 eitjes, 150 gr zelfrijzende bloem, 30 gr gemalen hazelnoot, 30 gr amandelpoeder, 150 gr zachte boter, 100 gr kristalsuiker (+ nog één eetelepel), 50 gr lichtbruine suiker (+ nog één eetlepel), 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel bakpoeder, 2 appels en 2 peren, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 2 theelepels citroensap, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel speculooskruiden
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden.
Mix de boter met de witte, de bruine en de vanillesuiker.
Splits de eitjes.
Voeg één voor één de eidooiers toe. Hou het eiwit nog even apart.
Voeg de yoghurt toe.
Mix er dan de bloem, het bakpoeder, het amandelpoeder en de gemalen hazelnoot door.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig doorheen het beslag.
Schil de appels en de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.
Meng het fruit met het citroensap, de twee eetlepels suiker (bruin en wit), het kaneelpoeder en de speculooskruiden.
Meng dan voorzichtig het fruit door het beslag en giet het in een licht ingevette springvorm.
Bak voor ongeveer 45 minuten.
Voor de decoratie stak ik gewoon blaadjesvormen uit een rol kruimeldeeg en bakte ze mooi bruin in de oven. (optioneel dit natuurlijk)
Smullen maar!