Rabarber.

Tja, moet ik dat hier nog uitleggen? Ik ben er ZOT van.

Combineer dat met een voorliefde voor tartelettes, pistachenootjes en… drank 😉

et voilà

deze rabarber-pistachetaartjes waren geboren!

Helemaal niet moeilijk te maken en super lekker!

Ik gebruikte hiervoor allerlei verschillende kleinere bakvormpjes, vierkante, langwerpige, ronde…

Klaar?

Bakken maar!

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

(kan je zeker 10 stuks mee maken, afhankelijk natuurlijk van je bakvormpjes)

 

175 gr zelfrijzende bloem, 3 eitjes, 225 gr kristalsuiker, 50 gr bruine suiker, 1 zakje vanillesuiker, 175 gr zachte boter, 1 theelepel bakpoeder, 75 gr pistachenootjes, 75 gr amandelschilfers, 6 à 7 rabarberstokken, 150 ml porto (ik gebruikte Graham’s, die ik onlangs kado kreeg, topflesje trouwens ;-)), 150 ml water

 

Hoe ga je te werk?

 

Verwarm de oven tot 175 graden.

Je mixt eerst de boter met 125 gr kristalsuiker (je houdt dus nog 100 gr apart voor straks!),  50 gr bruine suiker en de vanillesuiker.

Dan voeg je één voor één de eitjes toe terwijl je blijft mixen.

Maal de pistachenootjes en de amandelschilfers fijn in je blender en voeg toe.

Zeef er nu nog de bloem en het bakpoeder over en meng goed door mekaar met een houten lepel.

Vet de bakvormpjes lichtjes in met wat boter of een spray en verdeel het beslag over de bakvormpjes.

(zeker niet tot tegen de rand want het rijst best nog wel wat in de oven)

Giet nu de dessertwijn (port) en het water samen met de suiker in een ruime kookpot en breng aan de kook.

Snij de rabarber in stukken (ongeveer op maat van de bakvormen die je gaat gebruiken) en snij de stukken dan nog eens middendoor in de lengte.

Voeg de rabarber toe aan het porto-suikermengsel en blancheer voor een 5-tal minuutjes.

Haal de rabarber er voorzichtig uit en leg de stukken op het deeg in je bakvomen.

Breng nadien het mengsel opnieuw aan de kook en laat het mooi indikken tot een siroop.

Bak je taartjes voor ongeveer 15 tot 20 minuutjes in de oven.

Sprenkel er nadien nog wat van de siroop en eventueel wat gehakte pistachenootjes over.

 

 

 

 

Deze taartjes zijn zo lekker! Echt eens proberen.

Smakelijk.