Wat een lekker weer toch de laatste dagen hier in België.

Deze zomerse cheesecake met passievrucht is écht perfect voor zo’n zomerse dagen want hij is niet alleen fris, kleurrijk én superlekker,

maar ook – en je raadt het al – makkelijk te maken!

Heerlijk als dessertje na een BBQ of om gewoon van te genieten bij een kopje koffie of thee in je tuin of op je terras.

Benieuwd naar andere cheesecakes van mijn hand?

Die vind je onder andere hier (chocolade cheesecake), hier (chocolade en banaan), hier (gluten-vrij met aardbeien), en hier (met meloen).

Keuze genoeg dus! 😉

 

 

 

Wat heb je nodig?

Voor  de bodem: 220 gr speculoos, 2 eetlepels walnoten, 1 eetlepel hazelnoten, 50 gr gesmolten boter

Voor de vulling: 250 gr magere plattekaas, 250 gr mascarpone, 2 eetlepels Zústo (of gewone kristalsuiker), zeste en sap van 1 citroen, 6 passievruchten, 2 gelatineblaadjes, fruit naar keuze voor de afwerking

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Week twee gelatineblaadjes in wat water.

Verkruimel de nootjes en de speculoos fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nogmaals.

Kieper de inhoud nu in een taartvorm van ongeveer 23 cm.

Druk goed aan met de achterkant van een lepel en maak een mooi opstaand randje.

Bak de bodem een tiental minuutjes op 180 graden. Je hoeft hem in principe niet te bakken, maar zo wordt hij wél extra-knapperig.

Zet de bodem nu even weg om af te koelen.

Meng dan de plattekaas met de mascarpone, de Zústo en de citroenzeste. Klop alles goed door mekaar.

Snij de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees er uit. Meng het onder het kaas-mascarponemengsel.

Pers de citroen uit en warm het sap op in een steelpannetje. Wring de gelatineblaadjes uit en los ze op in het citroensap.

Eenmaal opgelost, giet je het bij het kaas-mascarponemengsel. Goed eronder spatelen en alles nu over de koekjesbodem gieten.

Nu de koeling in voor een paar uurtjes en dan kan je je taart beginnen afwerken.

Daarvoor gebruikte ik deze keer o.a. druiven, bramen, blauwe bessen en nog wat passievrucht.

 

 

Smakelijk!

Wil jij ook graag die Zústo eens proberen?

Met mijn code ZUSTO-ROECKIESWORLD krijg je nu nog gratis verzending in België en Nederland bij aankoop van twee stuks.