Vandaag een heerlijke klassieker op de blog: fruittaart met pudding en slagroom.
Een taartje uit mijn (lang vervlogen) kindertijd.
Makkelijk te maken en je kan eindeloos variëren met welk fruit je er op legt!
Wat heb je nodig?
Voor de bodem: 150 gr bloem, 60 gr zachte boter (of Solo Patisserie), 25 ml melk (of water), 1 eetlepel kristalsuiker, 1 theelepel kaneel, snuifje zout
(je kan natuurlijk altijd een rol ready-made kruimeldeeg gebruiken als je wil)
Voor de vulling: 1 pakje vanillepudding (ik had nog één van Impérial in huis), 500 ml melk, 75 gr kristalsuiker, 250 ml slagroom, fruit naar keuze
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden warme lucht.
Je maakt dan eerst het deeg door alle droge ingrediënten in de keukenmachine te doen en even te mengen/kneden.
Voeg langzaam de melk toe en kneed verder tot een mooi deegje.
Heb je geen keukenmachine?
No problem, je kan dit ook gewoon met de hand doen hoor.
Ik liet dit deeg niet rusten in de koeling, maar drukte het met mijn vingers onmiddellijk in een licht ingevette taartvorm.
Ik rol het dus niet uit, maar ‘modelleer’ het als het ware in de taartvorm zelf. Easy-peasy, toch!?
Dan bak je de bodem blind (met behulp van bakbonen) voor ongeveer een klein half uurtje.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Maak dan de vanillepudding en volg daarbij gewoon de aanwijzingen op het pakje.
Zorg er voor dat hij vrij stevig en dik is, niet te lopend of te dun dus.
Giet de pudding wanneer hij klaar is over de bodem.
Heb je over, giet in een kommetje. Je vindt zeker wel een gegadigde ergens in jouw huis die dit met plezier zal opeten.. 😉
Laat de taart verder afkoelen en snij ondertussen het fruit in stukjes. Ik gebruikte mango, meloen, frambozen en aardbeien.
Klop de slagroom op.
Werk de taart af met het fruit en de slagroom.
Wil je het fruit een mooie glans geven, maak dan wat afdekgelei (op basis van gelatineblaadjes, water, citroen en suiker), maar ik deed al die moeite niet en hield het bij ‘puur natuur’.
Wat vinden jullie er van?
Smakelijk!