Rabarber is een grote favoriet hier.
Twee lekkere taartjes of cakes met rabarber vind je o.a. al hier en hier.
Rabarber gecombineerd met aarbeien, tja, een betere combinatie ga je moeilijk vinden, toch?
Deze homemade aardbei en rabarbertaart van vandaag is klaar in een handomdraai, makkelijk te maken én… zomers lekker!!
Ik paste ondertussen het recept nog wat aan en die nieuwe versie vind je nu dus hier.
Waar wacht je nog op?
Wat heb je nodig?
2 rollen kruimeldeeg, 500 gr aardbeien, 2 stengels rabarber, 2 eetlepels maïzena, 3 eetlepels amandelpoeder, 1 pakje vanillesuiker, 2 eetlepels blonde kandijsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 eidooier en voor de afwerking nog een paar blaadjes munt
Hoe ga je te werk?
Ik maak deze taart meestal in een bakvorm met losse bodem, want dat is handig om de taart eruit te nemen.
Verwarm de oven op 180 graden. (warme lucht)
Je vet de taartschotel lichtjes in en legt de eerste rol kruimeldeeg er voorzichtig in en drukt mooi aan tegen de randjes.
Ik blindbak nu de bodem eerst 10 minuutjes met behulp van een bakpapiertje gevuld met bakbonen.
Je snijdt dan de kroontjes van de aardbeien en snijdt ze in half.
Was de rabarber, dep goed droog (!) en snij in kleine, dunne stukjes van max. twee centimeter.
Meng de vanillesuiker, de suiker, kaneel en het zetmeel onder elkaar en meng dan alles goed onder de aardbeien en de rabarber.
Haal de bodem uit de oven en strooi een goed laagje amandelpoeder over de bodem. (neemt het vocht wat op)
Kieper het fruitmengsel in de taartschotel.
Snij nu het tweede vel deeg in strookjes (je ziet dat ik een cutter voor gekartelde randjes gebruikt heb, maar dat hoeft helemaal niet!).
Leg ze kruiselings bovenop je vulling en smeer ze in met de geklutste eidooier.
Bak voor ongeveer nog een goed kwartiertje à twintig minuutjes.
(eventueel afdekken met een folie de laatste minuten)
Laten afkoelen… en smullen maar!
Ik werkte nog af met een paar blaadjes munt.