Een waar succesnummer hier thuis deze appelringpannenkoeken!
Er bestaan natuurlijk al heel wat recepten voor deze kleine pannenkoekjes, maar mijn versie is zeker en vast EASY!
Deze appelringen houden ergens het midden tussen appelpannenkoeken en… appelbeignets. (de kids dachten zelfs dat het beignets waren)
Lekker makkelijk te maken en om duimen en vingers bij af te likken, écht zo lekker!
Lekker trouwens met een kopje ‘goeie’ koffie met de bonen van artisanale koffiebranderij Koffie Kàn. 😉
Wat heb je nodig?
1 eitje, 200 gr zelfrijzende bloem, 200 ml melk, 1 pakje vanillesuiker, snuifje zout, 1 theelepel kaneel, sap van 1 citroen, 3 appels (ik had Jonagold in huis dus gebruikte die), paar klontjes bakboter
Hoe ga je te werk?
Maak eerst het beslag door het eitje met de melk en de kaneel los te kloppen en daarna de vanillesuiker, de bloem en het zout er boven te zeven en alles goed door mekaar te spatelen.
Verwijder dan met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snij ze in stevige, dikkere schijfjes. (van ongeveer een halve tot één centimeter, maakt niet zo veel uit).
Besprenkel ze met citroensap (niet zozeer om de kleur te behouden, maar vooral voor de frisse toets) en dompel ze onder in het beslag.
Klontje boter in de pan en bakken maar. Halfweg omdraaien en nadien het gaatje in de appelringen terug even openmaken.
Best eaten when still warm…
maar geloof me, dat zal géén probleem zijn want probeer hier maar eens af te blijven!!
Smullen maar!