Comfort food.
Waar denk jij dan aan?
Ik (onder andere…) aan deze heerlijke, winterse ‘stoemp’ van aardappel, knolselder en wortel.
En maak je er dan ook nog vogelnestjes bij, ja, dan ben ik helemaal in ‘7th heaven’! 😉
Alles is bovendien dan ook nog eens héél makkelijk te maken. Top toch!
Wat heb je nodig? (4 personen)
Voor de stoemp: 800 gr aardappelen, 2 grote wortelen, 1 knolselder, een scheutje room, klontje boter, peper, zout, nootmuskaat, 2 lente uitjes
Voor de vogelnestjes: 4 eitjes + ééntje voor in het gehakt, 800 gr gemengd gehakt, 3 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, klontje boter
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden.
Breng water aan de kook en kook 4 eitjes hard in ongeveer 9 minuten. Hou ze even onder koud water en pel ze.
Schil de aardappelen. Snij de wortel in blokjes. Schil de knolselder en snij in plakjes. Breng een pan met water aan de kook en kook alle groenten samen tot ze gaar zijn.
Meng ondertussen het gehakt met het ei, het paneermeel en de kruiden.
Maak 4 ballen van ongeveer 5 cm doornsee. Maak in elke bal een kuiltje in en leg daarin een hardgekookt ei.
Kneed het gehakt mooi rond het ei.
Smelt een klontje boter in de pan en bak de ballen mooi rondom bruin.
Plaats ze dan in een ovenschaal en zet ze nog een twintigtal minuutjes in de oven.
Giet de groentjes af en stamp grof, samen met het scheutje room, het klontje boter, pepr, zout en nootmuskaat
Schep alles op een bord en werk af met wat fijngesneden lente ui en wat mosterd.
Et voila, échte comfortfood! Niet?
Smakelijk!
En oh ja, op mijn Instagram loopt nu een leuke give-away waarbij je de mooie houten lepel op de foto kan winnen!
Check it out!