Drukke weken hier weeral… Ach ja, het leven van een schooldirecteur zoals het is zeker? 😉
Gelukkig vind ik af en toe de tijd om toch nog te bakken en de kids (en mezelf!) hier thuis happy te maken.
En voor zo’n momenten is er niets handiger (én lekkerder) dan deze ‘snelle appeltaart‘.
Ze hielpen trouwens maar àl te graag mee, die kinderen van mij. 😉
Wat heb je nodig?
2 rollen kruimeldeeg (kan je ook zelf maken indien je tijd hebt), 4 grote appels (vb. Jonagold), 2 eetlepels suiker, 2 theelepels kaneel, 100 gr rozijnen, 1 handjevol notenmix, 2 eetlepels amandelpoeder, 1/2 citroen, 1 eigeel, beetje boter of spray om de bakvorm in te vetten
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden (warmelucht).
Vet een taartvorm lichtjes in (mijn taartvorm hier was 26cm). Leg je eerste vel kruimeldeeg voorzichtig in de taartvorm en langs de randen. Prik er wat gaatjes in met een vork. Bestrooi de bodem met een dun laagje amandelpoeder.
Laat de rozijnen wellen in een kommetje water.
Schil de appels in blokjes en besprenkel met het sap van een halve citroen.
Meng de suiker, de kaneel, de rozijnen en de notenmix onder de appelblokjes en kieper de inhoud voorzichtig in de taartvorm.
Rol dan je tweede vel kruimeldeeg uit. Snij van één helft lange reepjes (ik gebruikte een gekartelde cutter) en leg de reepjes in beide richtingen op je appelvulling. Snij uit het resterende deeg nog wat blaadjes en leg ze op de rand.
Smeer de bovenkanten van het deeg in met het eigeel.
Bak nu voor ongeveer 30 minuutjes.
En het resultaat: een lekkere (en heerlijke ruikende) appeltaart!
Smakelijk!