Deze quiche is super makkelijk te maken en nog belangrijker: zóóó lekker met die verschillende (Zwitserse) kazen!

Wat heb je nodig?

1 rol taart- of kruimeldeeg, 3 grote eieren, 125 ml Solo Crèmefine of room, 100 gr Gruyère, 80 gr Appenzeller, 80 gr Emmentaler, 2 preistengels, handjevol walnoten, peper en zout, tijm

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Vet een taartvorm lichtjes in en rol er het deeg in uit. Snij de randjes bij indien nodig (ik ‘krulde’ alles wat op en sneed niets bij) en druk goed aan.  Bak de bodem zo’n 10-minuutjes (voorbakken) en haal hem er dan uit. Hou de oven warm.

Was de prei en snij in ringetjes. Roerbak de prei in wat olijfolie of boter.

Kluts de eieren en voeg de room toe. Kruid met peper, zout en tijm.

Snij de kazen in kleine stukjes. Hak de walnoten grof en voeg alles (prei/kazen/eimengsel) tesamen.

Giet het mengsel voorzichtig in de taartvorm en bak voor ongeveer een klein halfuurtje.

Lekker met een simpel witloofslaatje er bij!

 

 

Ik gebruikte Zwitserse kazen, maar je kan natuurlijk ook gerust andere kazen gebruiken. It’s up to you!

Smakelijk.