Als enthousiaste hobby-bakker is een lekkere, feestelijke cake natuurlijk mijn gedroomde afsluiter voor mijn feestmenu 2019!
Deze cake met appeltjes, goudbessen, lemoncurd en slagroom is… gewoonweg heerlijk.
Lekker ook met een glaasje champagne er bij (de koffie is voor nóg later op de avond ;-)).
De goudbessen (oftewel Kaapse goudbessen) hebben een licht zoetzure smaak en geven deze cake nét dat tikkeltje extra.
Wat heb je nodig?
150 gr zelfrijzende bloem, 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eitjes, 150 gr Solo Patisserie, 2 appels, 1 snuifje zout, 1 theelepel citroensap, 3 eetlepels lemon curd, 350 ml slagroom, 3 eetlepels bloemsuiker, 200 gr goudbessen, een paar pecannoten
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 175 graden.
Schil de appeltjes en snij in kleine stukjes. Besprenkel met wat citroensap.
Meng de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig geheel. (ik doe dit altijd in de Kitchenaid)
Splits de eieren.
Voeg één voor één de eidooiers toe, terwijl je blijft kloppen. Zeef de bloem erboven samen met het snuifje zout en meng alles goed door mekaar.
Klop de eiwitten op en spatel samen met de appeltjes door het deeg.
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde springvorm en bak voor ongeveer 35 à 40 minuten of tot een metalen prikker er droog uitkomt.
Laat de cake afkoelen op een rooster en snij doormidden.
Klop de room op samen met de bloemsuiker.
Smeer een flinke laag lemoncurd op de onderste helft. Bedek met een flinke laag room en ongeveer 3/4 van de (gehalveerde) goudbessen.
Leg het bovenste stuk van de cake er terug boven op en werk af met nog een flinke laag slagroom, wat goudbessen en een paar pecannoten.
En met deze cake zit mijn ‘Feestmenu 2019’ er op.
Fijne feesten allemaal! X