Nu de herfst goed en wel begonnen is, houden we de zomer toch nog even vast met dit zonnige gerechtje. Kabeljauw is hier thuis al lang een favoriet. De dressing met Solo Crèmefine en citroen geeft deze ovenschotel een frisse toets.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 15 minuten
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
800 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
4 kabeljauwhaasjes (500 à 600 gr)
600 gr spinazie
scheutje Solo vloeibaar
80 gr geroosterde pijnboompitten
1 zakje Solo Crèmefine
Zeste van 1 citroen
200 gr geraspte Franse Emmentaler
paneermeel
Peper, zout, nootmuskaat
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 180 graden.
Stoof de spinazie aan in wat Solo vloeibaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Rooster de pijnboompitjes en voeg ze toe.
Boter een ovenschaal in met wat Solo. Leg als eerste laag de gestoofde spinazie. Daarbovenop de kabeljauwhaasjes (al dan niet in kleinere stukken gesneden). Kruid de vis. Bedek de kabeljauw met de aardappelschijfjes.
Rasp de citroenschil en voeg ze toe aan de Solo Crèmefine. Even door mekaar roeren samen met wat peper. Giet over de ovenschotel.
Strooi de Emmentaler bovenop de aardappelschijfjes samen met een klein beetje paneermeel en zet in de oven.
Bak voor ongeveer 25 minuten.
Smakelijk!
Tip: Stoof de spinazie eventueel aan met wat look voor extra-smaak! Je kan ook gerust een andere vis gebruiken, maar kabeljauw behoudt natuurlijk mooi zijn stevigheid tijdens het bakken.
Receptje in opdracht van @soloopenkitchen