Of ik zin had om mee te werken aan een campagne rond kwalitatief Europees kalfsvlees waarbij een chef bij mij thuis ging komen koken voor wat vrienden? Duh… wat een vraag! š
Ik was sowieso al fan van kalfsvlees, dus ik keek enorm uit om te zien wat een ‘echte’ chef hiermee ging doen.
Kalfsvlees is – zoals je misschien weet – een delicaat stukje vlees met verfijnde aromaās en een subtiele smaak.
Het biedt veel verschillende stukken en je kan er dus alle kanten mee op!
Kalfsvlees is bovendien eenvoudig en gemakkelijk te bereiden, iets wat ikzelf altijd heel erg belangrijk vind!
Dus zo gezegd, zo gedaan.
Een paar weken geleden kwam Anthony Snoeck super-sympathieke chef van restaurant Volta in Gent langs om bij ons thuis in de keuken een diner te maken.
En dat werd een superleuke ervaring Ć©n topavond!
Zo’n hippe chef in uw keuken, geef toe, wie wil dat nu niet? š
Ā Jong Keukengeweld chef Anthony Snoeck kookt het liefst van al met vlees, dat iedere dag opnieuw de hoofdrol krijgt in zijn menu. Hij staat met heel veel respect voor het dier in zijn keuken en gebruikt alles, van kop tot staart.
‘Maar…wat aten jullie dan precies?’ hoor ik jullie denken.
Wel, beginnen deden we – of course – met een glaasje huischampagne (jaja, Veuve Clicquot, what else?).
Als amuse serveerden de chef en zijn assistent SĆ©bastien een smaakvolle kalfstartaar met jus van mierikswortel, chorizo en daikon .
Het voorgerecht was een superlekkere kalfstong met jus van tomaat, basilicum, augurk, zilverui en mosterdblad.
Een ware smaaksensatie!
Het hoofdgerecht was meteen ook dƩ topper van de avond voor mij!
Kalfswang met ratatouille, fregola, dragon on the side, groene asperge, doperwt, snijboon en parmezaan.
Een heerlijke combinatie die door alle gasten erg gesmaakt werd.
Voor het dessert zorgde ik zelf. š
Het werden twee eenvoudige fruittaartjes, Ć©Ć©ntje met aardbeien en Ć©Ć©ntje met frambozen.
Iedereen tevreden naar huis dus. š
Een paar dagen later gingen Byevamaria en ikzelf ook aan de slag met kalfsvlees.
We kozen voor een kalfsmignonette met gebakken krieltjes en witte kool met curry.
Simpel, maar Ć©cht lekker!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 kalfsmignonetten, 900 gr krieltjes (twee zakjes), twee teentjes look, Ć©Ć©n witte kool, currypoeder, peper en zout
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over, pers de look erover en kruid met wat peper en zout.
Hussel alles goed door mekaar. Bak voor ongeveer 30 minuutjes.
Snij ondertussen de witte kool fijn.
Stoof op een zacht vuurtje in wat boter totdat de kook gaar is. Dit kan zeker een kwartier Ć twintig minuten duren.
Kruid tijdens het stoven met het currypoeder. en een snuifje zout (en proef geregeld of de curry genoeg doorsmaakt).
Voeg een scheutje water of room toe indien de kool wat te droog wordt.
Je bakt de kalfsmignonetten in wat Solo tot ze mooi bruin zijn.
Et voilĆ , that’s it!
Een super eenvoudig gerechtje, maar echt lekker! (ik werd er blij van. En de kids ook ;-))
Meer receptjes met kalfsvlees? Die vind je hier.
Thx oSĆ©rieuxĀ , Anthony Snoeck enĀ Lekker van bij ons voor de fijne avond!