De lente op je bord met dit eenvoudige, maar o-zo-lekkere brunchgerecht: rozemarijn focaccia met frisse asperge-eiersalade.
Dit gerechtje maakte ik voor Solo en is ideaal voor je paasbrunch met de familie én je kan het makkelijk een dag op voorhand al maken. No stress dus!
Bereidingstijd: 1 uur en half
Baktijd: 25 min.
Wat heb je nodig?
Voor de rozemarijnfocaccia: 500 gr bloem, 4 takjes rozemarijn, 400 ml water, 10 gr droge gist, 40 ml olijfolie, een snuifje zout en 2 theelepels zeezout
Voor de asperge-eiersalade: 5 hardgekookte eieren, 5 groene en 5 witte asperges, 1 bosje peterselie, 2 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels citroenmayonaise en peper en zout
Hoe ga je te werk?
Voor de rozemarijn focaccia:
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Kneed de bloem, de gist, de fijngesneden rozemarijn, het snuifje zout, het water en de olie 10 minuutjes in de keukenmachine
Bedek de kom met vershoudfolie en laat 30 minuutjes rijzen op kamertemperatuur.
Vet een rechthoekige bakvorm goed in en stort het deeg erin.
Duw het goed in alle hoeken.
Laat opnieuw 30 minuutjes rijzen. (nu onafgedekt)
Maak met je vinger kuiltjes in het deeg.
Smeer het brood nog in met wat extra-olijfolie.
Strooi er wat zeezout over en zet in de oven.
Bak voor ongeveer 25 minuutjes.
Voor de asperge-eiersalade:
Kook de eitjes 7 à 8 minuutjes.
Hou ze even onder koud water en pel ze.
Plet ze samen met wat gesnipperde peterselie.
Meng goed met de mayonaise en de yoghurt.
Blancheer alle asperges een paar minuutjes.
Laat goed uitlekken en bak de witte asperges kort aan in wat Solo vloeibaar
Snij de witte asperges in stukjes en voeg toe aan de eiersalade.
Kruid met peper en zout.
Snij de focaccia doormidden, leg er eerst wat rucola op en beleg dan rijkelijk met de asperge-eiersalade.
Snij de groene asperges in stukjes en leg deze bovenop.
Smullen maar!
Tip: Laat je kids meehelpen! Eitjes pellen en pletten enz, ze vinden het vast leuk en zo wordt de Paasbrunch een écht familiegebeuren
Méér paas- en brunchinsipiratie vind je zeker op @soloopenkitchen!