Deze heerlijke en makkelijke no-bake cheesecake trifle maakte ik ter gelegenheid van een leuke kerstbrunch samen met familie.

 

 

Collishop – ja, wij zijn goeie vrienden 😉 – zorgde voor het mooie servies, het fancy bestek en een berg super mooie glazen (wijn en andere), maar ook voor het eten!  En ik… voor het dessert  (en de champagne). ;-).

 

 

Alle getoonde items kan je eenvoudig terugvinden op www.collishop.be en thuis laten leveren.

Het werd een leuke ochtend in goed gezelschap.

 

 

De cheesecake trifle maakte ik de dag ervoor en is een echte showstopper!

Wat heb je nodig?

1 pakje koekjes (lange vingers of iets in die stijl), scheutje Calvados (hoort gewoon bij de feestdagen!), 500 gr plattekaas, 250 gr mascarpone, 250 gr verse room, citroenzeste, sap van een halve appelsien, 1 zakje vanillesuiker, 125 gr witte suiker, fruit naar keuze

Hoe ga je te werk?

Je mixt de plattekaas samen met de mascarpone, de vanillesuiker en de witte suiker tot één geheel.

Je mengt de zeste en het appelsiensap erdoor. Ik klopte dan de room goed op met mijn Kitchenaid en spatelde deze door het kaasmengsel.

Je dipt vervolgens één kant van de koekjes even in de Calvados en begint dan te ‘bouwen’.

Eerst een bodemlaag koekjes, dan wat van het kaasmengsel, vervolgens een laagje fruit, dan weer van het kaasmengsel enz.

Ik koos ervoor om ook koekjes langs de zijkanten te zetten.

Het leuke aan dit gerecht is dat je eindeloos kan variëren! Wil je graag nog wat verkruimelde koekjes of chocolade erdoor spatelen?

By all means: ga je gang!

Smakelijk!

 

 

Thx @collishop voor de super leuke brunch en voor alle tableware!

En thx @oserieux en @calvados voor de heerlijke avond op de Gault Millau én voor de flesjes Calvados!