Een zondag met een gouden randje, zo zou je de dag waar ik het ga over hebben, gerust kunnen noemen.

We werden door Altano wijnen (Portugese wijn van Symington Family Estates) uitgenodigd op een gezellige picknick in het landelijke Zarlardinge of all places.

Tot nu toe associeerde ik Portugal trouwens niet meteen met een wijnland, maar dat bleek dus een complete misvatting te zijn.

De naam Altano verwijst naar de warme winden die over de Dourovallei waaien. Portugal beschikt over een hele resem druivensoorten en nét die combinatie maakt deze wijnen zo speciaal.

In de loop van deze heerlijke namiddag proefden we zowel de Altano Douro wit, de Altano Douro rood én onze favoriet van de dag: de Altano Organic. Alle wijntjes zijn soepel en lieten zich perfect drinken bij de geserveerde gerechten.

Deze wijnen richten zich tot een jong publiek en zijn het zeker waard om te ontdekken!

Mocht je bij jou in de buurt op zoek gaan naar deze wijnen in de supermarkt, je vindt ze zeker bij Delhaize.

 

 

Toen we aankwamen werden we al meteen verrast door de mooie, natuurlijke tuinen van het domein en de werkelijk prachtig gedekte tafel op de binnenplaats.

 

 

Chef van dienst was Karel Van Oyen van restaurant Vinto in Kruishoutem.

Hij zorgde voor een heerlijk buffet met zomerse gerechten.

Zo waren de Belgische mosseltjes met venkel en de aardappel met brasvar spek en zure room échte toppers!

 

 

Geef toe, deze setting is toch gewoon… pinterest perfect. Niet?

 

 

Als dessert konden we kiezen (ik koos helemaal niet en proefde van alles ;-)) tussen heerlijke kazen zoals o.a. Stilton, vergezeld van op de bbq gebakken naanbrood, rogge verdomme en gekarameliseerde vijgen of een fluweelzachte panna cotta met rode vruchten. Heerlijk!

 

 

Na het dessert was het tijd om ons ‘casual’ neer te vleien onder een boom… 😉

 

 

Super bedankt Alice Bown en Altano wijnen voor de invite.

Wij ge-no-ten!!