Ik word wel eens Mr. Wafel genoemd, of Mr. Cheesecake…
Ik geef toe dat deze twee gerechtjes hier inderdaad héééél vaak de revue passeren.
En dat is vandaag niet anders… 😉
Deze heerlijke kaaswafels met Beemster Oud zijn zalig als lunch of brunch en je kan er van alles als ’topping’ opdoen.
De oude kaas geeft een zalig lekkere smaak aan de wafels.
Ik eet deze kaas sowieso graag bij een lekker stukje vers brood of heerlijk ook op de kaasplank met een wijntje er bij…
Ik koos als topping deze keer voor avocado, een spiegeleitje en lekkere Hollandaise saus.
NIET normaal lekker!
Zelf deze kaaswafels bakken? Easy peasy receptje hieronder.
Wist je trouwens de volgende zaken over Beemster al?
- Unieke Beemster terroir: de Beemsterpolder waar de Beemsterkoeien grazen is
Werelderfgoed Unesco. De polder is eeuwen geleden op de zee gewonnen en het gras
op de oude zeeklei heeft een eigen ziltheid en daardoor heeft de Beemstermelk
een unieke samenstelling. - De Beemster graskoeien lopen bij goed weer altijd buiten, meer dan 1800 uur per
jaar. - In de klimaatneutrale kaasmakerij doen ze nog steeds de belangrijkste
productiestap met de hand, de wrongel roeren. - Beemsterkaas rijpt op 100% natuurlijke wijze, alleen de tijd doet zijn werk.
- Beemster is bovendien lactosevrij en bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten,
zonder enige bewaarmiddelen
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 6 wafels: 200 gr zelfrijzende bloem, 150 ml melk, 2 grote eitjes, peper, zout, paar takjes bieslook, 150 gr Beemsterkaas Oud, paar Noordzeegarnaaltjes, wat scheutjes
Hoe ga je te werk?
Kluts de eitjes en meng ze met de melk.
Voeg de bloem, de peper en het zout toe.
Snipper de bieslook fijn en voeg toe.
Snij de plakjes Oud Beemster in kleine stukjes en spatel ze onder je beslag.
Verhit je wafelijzer en vet een beetje in met wat boter.
Bak je wafels mooi krokant.
Bak terwijl ook je spiegelei en snij je avocado in plakjes.
Serveer je wafels onmiddellijk met de avocado, het eitje, een beetje Hollandaise saus (ik warmde gewoon wat ready-to-go saus op – easy!) en werk af met nog wat scheutjes, de Noordzeegarnaaltjes en bieslook.
Lekker, écht lekker! 😉
Smakelijk!