Ja, je leest het goed, cake met tomaten!

En nee, geen hartige cake, maar een heerlijke, gekruide, zoete vruchtencake.

De Looye tomaten zorgen er voor dat de cake net niet té zoet wordt en zorgen voor een frisse toets.

Ik gebruikte voor dit recept de LOOYE JOYN tomaten, lekker sappig en boordevol smaak.

Zin in eens een ander soort cake?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

220 gr zelfrijzende bloem, 100 gr kristalsuiker, 100 gr kandijsuiker, 200 gr Looye JOYN tomaten, 200 gr zachte boter, 3 eitjes, snuifje zout, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel gemalen gember, 1 theelepel kardemom, handjevol gedroogde vruchten (vb. mix van in stukjes gesneden abrikozen, pruimen en – geweekte – rozijnen of kan ook perfect met gekonfijt fruit)

Hoe ga je te werk?

Je verwarmt de oven tot 180 graden.

Mix eerst de boter met de kristal- en kandijsuiker.

Voeg één voor één de eitjes toe.

Zeef er 220 gr zelfrijzende bloem over en voeg het zout, het bakpoeder en alle kruiden toe.

Schep even goed door met een spatel.

Snij nu je tomaten in kwartjes en pureer ze in de blender.

Voeg het tomatenmengsel toe aan je beslag samen met de rozijnen en stukjes gedroogd fruit en schep alles een laatste keer goed door met de spatel.

Vet je bakvorm in (ik koos voor een tulband) en kieper het deeg er in.

Bak voor 40 minuten of tot je cakeprikker er droog uitkomt.

Haal de licht afgekoelde cake uit de vorm en werk de cake nog wat af met glazuur.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Looyekwekers en Osérieux.