Als Lekker van bij ons-ambassadeur werk ik natuurlijk heel erg vaak met groenten en fruit, lekker van bij ons.

Zo ook vandaag.

Deze EASY perenslof is zalig lekker en heeft een topping van custard en gekarameliseerde peertjes.

Zin in gekregen?

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

Voor het deeg: 90 gr ongezouten boter, 75 gr kristalsuiker, 1/4 ei, snuifje zout, zeste van een halve citroen, 140 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder

Voor de spijs: 120 gr amandelmeel (ik gebruikte biologisch), 120 gr kristalsuiker, zeste van een halve citroen, 1/2 ei

Voor de afwerking: custard (zelf te maken ‘gele’ pudding of te kopen, wat je wil), 2 Belgische Conference peren, 250 ml sinaasappelsap, 4 eetlepels agavesiroop, 2 eetlepels amandelschilfers (geroosterd), sap van een halve citroen

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden.

Schil en halveer de peren.

Verwijder het klokhuis en besprenkel ze met citroensap.

Leg de peren dan in een ovenschaal en giet er het sinaasappelsap over. Op elke peer doe je een goeie eetlepel agavesiroop. Schuif voor 50 minuten de oven in. Halverwege draai je de peertjes om.

Maak dan het sloffendeeg door de boter, suiker, ei, zout en de zeste tot een romig geheel te mengen.

Daar voeg je dan de bloem en het bakpoeder aan toe en je kneedt alles tot een mooi deegje.

Ik maakte er een dikke plak van en wikkelde ze in folie.

Zo ging het deeg een uurtje de koeling in.

Maak ondertussen de amandelspijs door alle ingrediënten daarvoor goed te mengen. Vind je de spijs iets te hard, doe er dan nog wat extra ei bij.

Haal je deeg uit de koeling en rol er (op een bakpapier – nadien makkelijk op je bakplaat te transporteren) een plak van ongeveer 8 mm à 1 cm dikte van.

Zet je sloffenvorm erover en verwijder het overtollige deeg.

Hevel je slof over op een bakplaat.

Spuit (of smeer) de amandelspijs in het midden van de slof en laat een randje rondom.

Haal de sloffenvorm er even terug af en vet hem lichtjes met boter in en schuif de vorm dan terug over de slof en zo de oven in voor een 25-tal minuutjes.

Maak of neem de custard en lepel deze op je afgekoelde slof.

Haal ook je peertjes uit de oven en schik ze mooi bovenop je slof.

Werk af met wat geroosterde amandelschilfers.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Lekker van bij ons.