De Week van het witloof is een perfect excuus om nog maar eens aan de slag te gaan met één van mijn favoriete groenten. Niet dat ik dààrvoor een excuus voor nodig heb…

Vandaag deel ik met jullie deze EASY maar superlekkere, creamy ovenschotel met puree, gebakken witloof, kipstukjes en een romig kruidenkaassausje.

Klinkt goed, hé?

Ready?

Get cooking!

Wat heb je nodig? (4p.)

4 stronkjes Belgisch witloof, 3 kipfilets in stukjes/reepjes gesneden, 300 gr kruidenkaas (ik gebruikte roomkaas met knoflook en kruiden), 1 theelepel kippenkruiden, 100 gr gemalen kaas, 800 gr aardappelen, scheutje melk, eidooier, peper, zout, nootmuskaat

Hoe ga je te werk?

Bak eerst de kipfiletreepjes mooi bruin aan in wat boter/olie, kruid met kippenkruiden en zet even opzij.

Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.

Bak het witloof mooi bruin en gaar in een flinke klont boter.

Kruid met peper en nootmuskaat.

Doe de kruidenkaas erbij en warm alles mooi door.

Verwarm de oven op 200 graden.

Maak een smeuïge aardappelpuree (aardappelen/melk/eidooier/scheutje melk/peper/zout/nootmuskaat).

Vet een ovenschaal lichtjes in en schep de puree op de bodem. Leg daarbovenop je kipstukjes en dan lepel je het witloof-kruidenkaasmengsel er op.

Strooi de gemalen kaas er over en schuif nog 10 à 15 minuten de oven in.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Lekker van bij ons.