Deze eenvoudige, maar superlekkere pastaschotel met spinazie is zo EASY om te maken!
De kippengehaktballetjes met look en parmezaan combineren pérfect bij de creamy saus met een hint van citroen.
Dit is oprecht één van mijn favoriete gerechtjes!
Zin gekregen in deze smeuïge pastaschotel?
Get cookin’!
Wat heb je nodig? (4p.)
500 gr kippengehakt, 1 eidooier, 2 eetlepels paneermeel, 2 teentjes look, 1 theelepel falafelkruiden, 2 sjalotjes, 250 gr witte champignons, 300 gr verse spinazie, peper en zout, zeste en sap van een halve citroen, 250 ml lightroom (Campina), 450 gr linguini, 5 eetlepels parmezaan, paar lepels kookvocht
Hoe ga je te werk?
Maak eerst de gehaktballetjes door het gehakt met een vork te mengen met de eidooier, het paneermeel, de falafelkruiden, twee teentjes geplette look, de citroenzeste én twee eetlepels parmezaan
Rol de balletjes (doe een beetje bloem op je handen tegen het plakken) en bak ze mooi bruin in een grote hapjespan in een flinke klont boter/vetstof.
Voeg halverwege de gesnipperde sjalotjes toe om mee te bakken, alsook de champignons (in schijfjes).
Voeg het citroensap en de spinazie toe. Laat de spinazie mooi slinken.
Giet de room erbij, voeg nog drie eetlepels parmezaan toe en kruid met peper en zout.
Laat alles nog op een laag vuurtje even pruttelen terwijl je de pasta gaar kookt.
Giet de pasta af, maar hou nog een lepel of drie kookvocht over om toe te voegen aan je pan.
Pasta nog mengen onder de saus en…
smullen maar!