De week van het konijn is elk jaar opnieuw weer een goeie reminder om eens wat vaker voor dit lekker stukje Belgisch vlees te kiezen.
Mijn liefde voor konijn gaat al terug naar de tijd dat mijn oma haar zalige stoofpot met konijn klaarmaakte, vaak geserveerd met frietjes.
Daar werd ik dus als kind al heel erg blij van!
Ik kies ook vandaag bewust voor Belgisch konijn. Het vlees is licht, kwaliteits- én smaakvol en je kan er heel wat kanten mee uit.
Ik maak het vandaag klaar met o.a. wat spekblokjes en serveer het met een smeuïge knolselderpuree en geroosterde worteltjes met honing. Super lekker!
Klaar? Get cookin’!
Wat heb je nodig? (4p.)
4 stukken konijn, 2 uien, 200 gr gerookte spekblokjes, 800 gr wortelen, 2 eetlepels honing, verse tijm, 450 ml gevogeltebouillon, 1 eetlepel straffe mosterd, peper en zout, zeezout, nootmuskaat, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel suiker, 2 laurierblaadjes, 1 knolselder, 800 gr aardappelen, 1 eidooier, scheutje melk, boter, olijfolie
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden.
Je bakt eerst de spekblokjes waarna je deze even opzij zet.
Dan bak je de stukken konijn bruin aan in een stoofpan met wat boter.
Schil en snipper de uien en stoof mee aan.
Je kruidt het vlees met peper en zout en voegt de twee eetlepels bloem toe.
Je blust het geheel met de bouillon en je vult aan met water als je vlees nog niet helemaal onder staat.
Voeg een theelepel kaneel, een eetlepel suiker, wat nootmuskaat en de laurierblaadjes toe en voeg dan opnieuw de spekblokjes toe samen met de eetlepel mosterd.
Laat alles nu ongeveer anderhalf uur sudderen op een laag vuur.
Maak de wortels schoon en halveer ze.
Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Besprenkel ze met olijfolie, de honing, verse tijm en zeezout, meng ze goed door mekaar en schuif ze voor ongeveer 40 minuten de oven in.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Schil ook de knolselder en snij hem in blokjes.
Kook de aardappelen samen met de knolselderij in ca. 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen en de knolselder af. Stamp ze fijn met een flinke scheut melk en een eidooier en breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Je serveert alles samen op een mooi bordje en dan… smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met Lekker van bij ons.