Wat een zalig lekker feestgerechtje is dit, zeg. En zo makkelijk!
Ik werk vandaag met de Flandrien Kaas Grand Cru.
De rijping van deze kaas zorgt voor een echte smaaksensatie. Ik maakte er de kaaskoekjes mee, maar de kaas bedekt ook de kabeljauwhaasjes.
Topproduct hoor, dit!
Klaar?
Get cooking!
Wat heb je nodig? (4p.)
4 kabeljauwhaasjes, 200 gr honingtomaten, 1/2 courgette, 6 sneetjes Flandrien Kaas Grand Cru, kroketjes, peper, zout, viskruidenmix, basilicum, sap van een 1/2 citroen
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 200 graden.
Maak eerst je kaaskoekjes door uit 2 sneetjes Flandrien Kaas Grand Cru 4 vierkante plakjes te snijden, op een bakpapier te leggen en voor een 7-tal minuutjes de oven in te schuiven. Laat ze nadien goed afkoelen en hard worden.
Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal. Lepel het citroensap over de kabeljauwhaasjes en kruid ze met peper, zout en eventueel wat viskruidenmix. Leg ze nadien in de ovenschaal.
Snij je courgette in dunne schijfjes en leg ze over de vis alvorens je deze bedekt met een sneetje Flandrien Kaas Grand Cru.
Schuif de vis voor een twintigtal minuutjes de oven in.
Leg de honingtomaatjes in een andere ovenschaal en druppel er wat olijfolie over en kruid met peper, zout en basilicum. Schuif ze nog voor een kwartiertje mee de oven in.
Bak je kroketjes en haal de vis en de tomaatjes uit de oven.
Dresseer alles mooi op een bord en steek het kaaskoekje bovenop.
Lekker ook nog met een fris slaatje er bij.
Smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met Flandrien Kaas.