Deze EASY pasta met kastanjechampignons en boerenworst is een échte winner!

Makkelijk en een échte smaakbom.

Lekker herfstig ook. Nu de dagen langzaamaan korter en kouder worden, wordt iedereen toch blij wanneer men zo’n pan lekker eten op tafel zet, niet?

Waar wachten jullie nog op?

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4 personen)

400 gr tagliatelle, 2 uien, 400 gr kastanjechampignons, 4 boerenworstjes,125 ml zure room, 2 eetlepels graanmosterd, 150 ml champignonbouillon, olijfolie, boter, peper en zout, chilipoeder, 1 busseltje verse krulpeterselie

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta beetgaar in een ruime pan gezouten water.

Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in een grote hapjespan aan in wat olijfolie en boter. Maak een inkeping in de boerenworstjes en duw het vlees er in grote stukken uit. Bak het mee aan in de pan.

Voeg de kastanjechampignons (in schijfjes gesneden) toe en stoof verder aan.

Kruid met peper, zout en een lepeltje chilipoeder.

Voeg de bouillon, de zure room, de graanmosterd en de helft van de gesnipperde peterselie toe. Roer goed en laat alles op een laag vuurtje even sudderen.

Giet de pasta af en doe nog een paar eetlepels kookvocht bij je saus.

Voeg nu de pasta toe aan de saus in je hapjespan en meng deze goed door de saus.

Werk af met de rest van de peterselie en serveer onmiddellijk.

Super lekker. Trust me.

Smakelijk!