De herfst heeft zoveel te bieden.

Lekkere bio-groentjes bijvoorbeeld. Als bio-ambassadeur kies ik natuurlijk zo vaak als ik kan voor biologisch geteelde groentjes, lekker van bij ons en boordevol smaak én kleur!

Ik bezocht onlangs De Fermerie, een lokaal marktje hier in Aarschot waar je altijd de lekkerste producten uit eigen streek kan vinden.

Ik kocht er o.a. wat raapjes, een kleine pompoen, een gele courgette en wat rode uien.

Perfect voor een lekker herfstige plaattaart, dacht ik zo.

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg (ik gebruikte rechthoekig), 1/4 van een kleine pompoen, 1/4 van een gele courgette, 1 raapje, 2 kleine rode uien, handjevol koriander, 1 blokje feta (200 gr.), 4 eetlepels volle yoghurt, sap van een halve citroen, flinke scheut olijfolie, peper en zout, kruidenmix voor groentjes, paar takjes verse peterselie

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Maak eerst de feta-koriandercrème door 3/4 van het blokje feta (of witte kaas) te blenden met de koriander, de yoghurt, het citroensap, zwarte peper en olijfolie. Kijk een beetje naar de consistentie en zo kan je nog meer yoghurt of olijfolie toevoegen, indien nodig. Je wil dat de crème lekker romig is en dus zeker niet lopend.

Rol je bladerdeeg uit op een ovenplaat. (ik rolde het gewoon uit op het papiertje waar het deeg al in zat)

Prik er een paar keer in met een vork en besmeer met de romige feta-koriandercrème. (laat een klein randje vrij)

Snij de pompoen en de raapjes in dunne plakjes en de gele courgette in schijfjes. Pel de rode uien en snij ze in kwartjes.

(Wanneer je de pompoen goed dun snijdt, hoef je de schil niet te verwijderen, anders wel.)

Schik alle bio-groentjes op de vulling.

Plooi het randje van het bladerdeeg naar binnen en besprenkel de groentjes nog met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Ik strooide er ook nog wat Happy Roots kruidenmix van Mill & Mortar over (fan van!)

Schuif in de oven voor zo’n 20 minuutjes.

Werk nadien af met de rest van de feta en wat verse peterselie en serveer met een lekker fris slaatje.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Alles over bio.