Deze heerlijk eenvoudige, zomerse tomatenplaattaart is een topper hier thuis.

Ik gebruikte zowel de zoete Honingtomaatjes van Looye als hun lekker volle Joyn trostomaten hiervoor.

In combinatie met de geitenkaas een smaakbommetje!

Weinig ingrediënten nodig dus voor een topresultaat… I like!

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

1 rol rechthoekig bladerdeeg, 150 gr zachte geitenkaas, paar lekkere Honing- en trostomaten, peper, zout, verse kruiden naar keuze, 1 eigeel

Hoe ga je te werk?

Verwarm je oven op 200 graden.

Rol je bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat (of gewoon op het papiertje waar het deeg al inzit…) en besmeer het rijkelijk met de geitenkaas. Laat ongeveer 1 cm van de randen vrij.

Strooi er wat tijm over.

Snij de trostomaten in schijfjes en halveer de Honingtomaatjes.

Schik ze over je taart en kruid met een beetje zout, peper en provencaalse kruidenmix.

Plooi de randen van je bladerdeeg zachtjes over de tomaten zodat je een randje krijgt.

Smeer de rand in met wat eigeel.

Schuif de oven in en bak lekker krokant en bruin voor ongeveer 15 à 20 minuutjes.

Strooi er nog wat verse basilicum of andere kruiden over en… done!

(ikzelf koos voor wat dragon die ik wel mee bakte)

Smakelijk!

Deze taart kan je ook mee op de picknick nemen aangezien ze ook koud nog erg lekker is!

Ze was trouwens zo goed dat ik ze ondertussen al een paar keer bakte. Deze versie hieronder met ansjovis is ook super lekker!!

Blogpost in fijne samenwerking met Looye en Osérieux.