Mijn nieuwe vriend, de Domo Waffle Genius draait hier in het weekend op volle toeren.
Maar dàt zal wel geen verrassing zijn zeker… 😉
Deze keer werden er overheerlijke Italiaanse bladerdeegwafeltjes mee gebakken voor de lunch en ja, ook dat verliep heel erg vlotjes!
Ik koos voor een Italiaans geïnspireerde vulling vandaag (vond alles bij Aldi), maar hier kan je echt eindeloos op variëren.
Zalm, geroosterde groentjes, kaas en hesp… noem maar op.
Alles kan!
Wat heb je nodig?
Per wafeltje:
twee dezelfde lapjes bladerdeeg, 1 theelepeltje groene pesto, 1 schijfje tomaat, 1 stukje Italiaanse ham, 1 stukje mozarella, beetje zwarte peper, 1 basilicumblaadje, paar druppels balsamicocrème
Hoe ga je te werk?
Laat je wafelijzer goed warm worden. (De Waffle Genius geeft aan wanneer ie klaar is.)
Steek of snij de gewenste vormen uit je bladerdeeg.
Ik ging eerst voor ronde vormen, maar bakte nadien allerlei andere vormen (driehoekjes, vierkanten) om alle deeg netjes op te werken.
Strijk aan één kant wat pesto en leg daarop de tomaat, de mozarella (beetje peper er op!), de hesp en het basilicumblaadje.
Bedek dit dan met de het andere bladerdeeglapje met dezelfde vorm.
Leg voorzichtig in je wafelijzer en bak mooi bruin.
De kaas smelt natuurlijk en loopt er hier en daar wat uit, maar dat zorgt nét voor een krokant randje. (I like!)
Afwerken deed ik met wat balsamicocrème.
Onze kids hier thuis vonden dit alvast een toplunch en vroegen om dit snel te herhalen! 😉
Ik serveerde er nog een simpel slaatje bij.
Smakelijk!